VeelgesTELDE VRAGEN

Bekijk hier de veelgestelde vragen over De School Slag. Heb je nog andere vragen? Neem dan contact op met één van de makelaars.

VERKOOPPROCEDURE

CLOSED
Wanneer gaat het project in de verkoop?

De start verkoop is op donderdag 23 maart 2023 van start gegaan.

Hoe werkt het na de start verkoop
Na de officiële start verkoop heeft u twee weken de tijd om een inschrijvingsformulier en eventuele financiële check in te dienen bij Reggedael makelaardij & taxaties uit Nijverdal.
Hoe werkt de toewijzing?
De toewijzing is afhankelijk van de voorwaarden die u stelt. Indien u géén voorbehoud verkoop eigen woning en/of geen voorbehoud financiering en/of een financiële check heeft laten doen dan maakt u meer kans. Hoe meer zekere kopers er zijn, hoe eerder de kritische grens qua aantallen wordt bereikt, waardoor het startsein gegeven kan worden.
Hoe weet ik of ik een optie heb gekregen?

Als u wordt toegewezen dan krijgt u hiervan persoonlijk bericht van de makelaar en wordt u uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek.

Hoe lang heb ik een optie?

Een optie geldt in basis voor 2 weken. In deze periode heeft u voldoende gelegenheid om uw keuze te overwegen en eventueel aanvullende vragen te stellen. Na deze optieperiode wordt u gevraagd of wilt kopen of af ziet van de optie, waardoor andere kopers een kans krijgen.

Ik wil kopen en dan?
Indien u aangeeft dat u wilt kopen dan zal de makelaar een koopovereenkomst en een aannemingsovereenkomst opstellen. Deze wordt door de makelaar zorgvuldig met u doorgenomen om te controleren of alle gegevens goed zijn ingevuld. De basis overeenkomsten zonder persoonlijke gegevens ontvangt u ook tijdens het gesprek met de makelaar nadat u een optie heeft gekregen.
Wat gebeurd er nadat ik heb getekend?
Na de ondertekening van de overeenkomsten heeft u twee maanden de tijd om de financiering definitief af te ronden. Bij het onderdeel "Financiering" vindt u hier de meest gestelde vragen.

Vragen over het gebied

CLOSED
Wat wordt de sfeer van het gebied?
Het appartementencomplex bevindt zich in het midden van het dorp Hellendoorn. Er heerst een gemoedelijke sfeer en alle voorzieningen zijn dichtbij.
Is er openbaar vervoer in de omgeving?
Om de hoek van het appartementencomplex, op loopafstand, bevindt zich een bushalte.
Welke voorzieningen zijn er in de buurt?
Omdat het appartement zich midden in het dorp bevindt zijn alle voorzieningen heel dichtbij, zoals de bibliotheek, een Italiaans restaurant, winkels en de supermarkt

Vragen over de wijk

CLOSED
Waar kan ik mijn auto parkeren?
Elk appartement krijgt één privé parkeerplaats op het terrein. Daarnaast zijn er in de directe omgeving voldoende openbare parkeerplaatsen beschikbaar.
Is dit appartementencomplex al een keer eerder gebouwd zodat ik het kan bekijken?
Nee, het is een uniek project met unieke appartementen die nergens anders gebouwd zijn.
Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de appartementen opgeleverd?
De bouw duurt circa één tot anderhalf jaar en de verwachting is dat de start bouw eind 2022 zal zijn en de oplevering eind 2024/ begin 2025 zal zijn.
Is er een brochure beschikbaar?
Zodra de brochure beschikbaar is wordt deze gepubliceerd op de website.

Vragen over de appartementen

CLOSED
Welke makelaar verkoopt de appartementen?
De appartementen worden verkocht door Reggedael makelaardij & taxaties.
Is mijn favoriete appartement nog beschikbaar?
Als u vragen heeft over de beschikbaarheid van uw favoriete appartement neem dan gerust contact met een van de makelaars op! U kunt de makelaar bellen of mailen. De status van een appartement kunt u na start verkoop ook terug zien op de website.
Hebben de appartementen een tuin of een balkon? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?
De appartementen op de begane grond beschikken ook over een privé buitenruimte in de vorm van een afgescheiden tuin. Daarnaast hebben de appartementen op de 1e en 2e verdieping ruime balkons. Het formaat wisselt en is terug te vinden op de verkooptekening en prijslijst.
Is er al verkoopdocumentatie beschikbaar?
Wanneer de verkoop is gestart vindt u alle verkoopdocumentatie terug op de website. Ook de makelaars hebben de verkoopdocumentatie beschikbaar vanaf Start Verkoop.
Zijn er mogelijkheden om het appartement naar eigen wens aan te passen of in te delen?
Het appartement is geheel naar eigen wens aan te passen, mits dit technisch mogelijk is. De optielijst ontvangt u via de makelaar.
Wanneer kan ik bij de aannemer terecht?
Dat kan zodra u een appartement gekocht hebt. Na het kopen van het appartement wordt u door de aannemer uitgenodigd voor een gesprek.
Wordt het appartement opgeleverd met een keuken?
Nee, de appartementen worden zonder keuken opgeleverd. Zo heeft u de volledige vrijheid in uw keuze.
Is er een gasaansluiting in het appartement?
Nee, alle appartementen worden gasloos gebouwd.
Wordt het appartement opgeleverd met een badkamer?
Ja, er is standaard een badkamer in het appartement aanwezig. Wie de leverancier wordt en de specificaties van het sanitair en tegelwerk, is nu nog niet bekend. Deze informatie is straks in de Technische Omschrijving terug te vinden.
Waar kan ik terecht voor de inrichting van de badkamer?
Dat is nu nog niet bekend. De showroom wordt in overleg met de aannemer bepaald.
Wordt het appartement opgeleverd met vloer- en wandafwerking?
In basis is vloerafwerking als laminaat, vloerbedekking en wandafwerking zoals behang niet opgenomen. Dit dient u in principe na oplevering nog zelf te verzorgen.
Mag ik het appartement ook helemaal casco kopen?
Nee, dat is niet mogelijk. Er zijn wel mogelijkheden om het appartement aan te passen naar eigen wens. Dit geldt overigens meer voor de indeling en het afwerkingsniveau dan de buitenkant van het gebouw. De aannemer beoordeelt of de gewenste aanpassing past bij het bouwplan en/of deze niet in strijd is met de normen waaraan het appartement moet voldoen. De aannemer adviseert u in dit traject.
Waar kan ik de plattegronden van de appartementen downloaden?
Wanneer de plattegronden van de appartementen klaar zijn, kunt u ze bekijken op de website of bij de makelaar.
Welk energielabel heeft het appartement?

Alle appartementen hebben energielabel A+++, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

FINANCIERING

CLOSED
Hoe weet ik of ik het appartement kan betalen?
U kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van onze makelaars. In dit gesprek krijgt u een goed beeld of u het appartement kunt betalen en wat uw toekomstige maandlasten zullen zijn.
Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?
Zodra de bouw van het appartement definitief doorgaat, word u door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra u in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.
Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de overeenkomsten zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als u onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kunt u binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. U kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?
Zodra u naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaalt u de koopsom van de grond. De aanneemsom betaalt u vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvangt u van de aannemer een factuur, die u vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. U kunt betalen uit eigen middelen of de factuur doorsturen aan uw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorg dragen voor betaling.
Kan ik mijn appartement(deels) met eigen geld betalen?
Ja, dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.
Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een appartement koop?
Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet u altijd rekening houden met extra kosten. Zo heeft u bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maakt u kosten voor het inrichten en afwerken van het appartement.
Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?
Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat u dit goed afstemt met de notaris.
Wat is mijn bouwrente?
Als u later in een project instapt dan betaalt u rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar.
Wat is transportrente?
Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.
Wat is Nationale Hypotheek Garantie (NHG)?

De NHG is een garantie op hypothecaire leningen voor de aankoop en verbetering van een eigen woning. Door deze garantie van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), is de geldverstrekker zeker dat de lening wordt terugbetaald.

Moet de woning onverhoopt worden verkocht en is de opbrengst lager dan de hypotheekschuld, dan betaalt het WEW de restschuld aan de geldgever. Door deze zekerheid krijgt u korting op de hypotheekrente. Dit voordeel kan oplopen tot 0,7 % per jaar, waardoor u honderden euro's per jaar kunt besparen. De maximale hypotheek voor aankoop is in 2020 € 325.000 (100% van de marktwaarde). De maximale hypotheek bij oversluiten is € 325.000, inclusief bijkomende kosten. Wanneer er sprake is van energiebesparende maatregelen is de maximale hypotheek € 344.500 (106% van de marktwaarde).

Ik heb nog een huis te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?
Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. U betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaalt u een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van 2 jaar.
Wat zijn de financiële voordelen van het kopen van een nieuwbouwappartement t.o.v. een bestaand appartement?
Een fijn voordeel: bij een energiezuinig nieuwbouwappartement heeft u bij de meeste hypotheekverstrekkers flink wat extra leenruimte. Op dit moment zijn de regels vanuit de overheid vastgesteld dat je bij een appartement met een EPC (dit is een afkorting voor energie prestatie coëfficiënt) van 0,4 of lager een extra leencapaciteit kunt krijgen.
U kunt dus in sommige gevallen een hogere hypotheek krijgen dan bij de aanschaf van een niet duurzaam appartement. Vraag de hypotheekverstrekker van uw keuze naar de voorwaarden van een hypotheek voor een duurzaam appartement.

Financiële check

CLOSED
Ik maak meer kans als ik bij inschrijving een financiële check inlever. Waarom is dat?
We proberen zoveel mogelijk mensen een appartement toe te wijzen. Daarbij kijken wij naar de meest concrete kandidaten. Een financiële check laat ons zien dat u de woning kunt financieren of met eigen middelen kunt betalen. Het inleveren van een financiële check, zorgt er dus voor dat u een meer concrete kandidaat wordt.
Waar moet een financiële check aan voldoen?
Een financiële check is een brief (niet ouder dan 3 maanden) van een bank of hypotheekverstrekker waar in staat dat u – bij het door u opgegeven inkomen, vermogen en/of schuld – het benodigde bedrag voor uw gewenste appartement kunt lenen of met eigen middelen kunt betalen.
LET OP: dit is geen hypotheekaanvraag, alleen een verklaring dat u de financiële mogelijkheden heeft laten doorberekenen. Bekijk onze voorbeeldbrief financiële check.
Wanneer lever ik mijn financiële check in?
U levert uw financiële check in samen met uw inschrijfformulier voor een appartement.
Hoe kom ik aan een brief (financiële check) waarin staat dat ik het appartement kan betalen?
U kunt deze brief laten opstellen door uw bank of hypotheekverstrekker.

Overige vragen

CLOSED
Kan ik beter een bestaand appartement of een nieuwbouwappartement kopen?
Een nieuwbouwappartement is een huis zonder zorgen waar u geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heeft u de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat u uw appartement ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan uw eigen wensen.
Wanneer wordt gestart met de bouw?
Zodra 7 van de 10 appartementen zijn verkocht en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de aannemer opdracht om het project te bouwen.
Is er overlast te verwachten van de bouw voor de directe omgeving?
Overlast van de werkzaamheden tijdens de bouw is niet te voorkomen. De aannemer zal er alles aan doen om dit wel zo veel mogelijk te beperken.
Van wie koop ik het appartement?
De grond of beter gezegd het appartementsrecht koopt u van de ontwikkelaar; u sluit ook de koopovereenkomst met de ontwikkelaar. De aannemingsovereenkomst sluit u met de aannemer van het project. De aannemer bouwt uw appartement en is ook uw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van uw appartement. Ook als u vragen heeft over meer- en minderwerk kunt u bij de aannemer terecht.